Bihać: Veliki požar u fabrici, vatrogasci i policija pokušavaju da ugase vatru
Foto: N1

Bihać: Veliki požar u fabrici, vatrogasci i policija pokušavaju da ugase vatru

Veliki požar zahvatio je fabriku Austrotherm u naselju Kamenica u Bihaću, koja se bavi proizvodnjom toplotnih izolacija, javlja N1.

Adnan Beganović, portparol MUP Unsko-sanskog kantona kazao je da su policijske i vatrogasne ekipe na terenu i da nastoje da ugase vatru.

“Nemamo nikakvih detalja o nastanku i uzroku požara. Dojavu smo dobili prije pola sata i uputili smo policijske patrole na teren, gdje se nalaze i vatrogasci koji nastoje da ugase vatru, kako se ne bi dalje širila. Nije još poznato ni da li ima povrijeđenih, a to će se znati nakon što se obuzda vatra i uradi uviđaj“, naveo je Beganović, a na društvenim mrežama na fotografiji je vidljivo kako se crni oblak dima nadvio iznad tog područja.

Austrotherm je austrijska firma, koja je u Bihaću s radom počela 2018. godine.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.