Predsednica albanskog parlamenta obećala da će lobirati za članstvo Kosova u Savjetu Evrope
Ilustracija

Predsednica albanskog parlamenta obećala da će lobirati za članstvo Kosova u Savjetu Evrope

Predsjednica parlamenta Albanije Ljindita Nikola je na sastanku sa delegacijom kosovske skupštine u Tirani obećala da će lobirati u svim parlamentima zemalja članica Savjeta Evrope za podršku pristupanju Kosova toj organizaciji, prenio je Kossev pisanje Gazete ekspres.

U postizanju tog cilja, delegaciju Skupštine Kosova, koju čine potpredsjednica Saranda Bogujevci i poslanici Arijana Musljiu Šoši i Arben Gaši, primila je na posebnom sastanku delegacija albanske Skupštine Albanije pri Parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope, kojom predsjedava Bljerina Đulameti, objavio je KoSSev.

“U ovim toplim i prijateljskim susretima razgovarano je i o daljem jačanju saradnje dva parlamenta, u okviru svakodnevne parlamentarne aktivnosti“, navedeno je u saopštenju Skupštine.

Na sastanku je bilo riječi i o intenziviranju angažovanja oba parlamenta i delegacija u Parlamentarnoj skupštini SE, samo nekoliko dana nakon podnošenja zahtjeva Kosova za članstvo u Savjetu Evrope.

Bogujevci se zahvalila gradonačelnici Nikoli i delegaciji Tirane na ovom doprinosu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.