Nikšić: “Proljeće u pozorištu” donosi tri predstave

Od sjutra do srijede

Nikšić: “Proljeće u pozorištu” donosi tri predstave

Na sceni Nikšićkog pozorišta će od sjutra do srijede, u sklopu revije predstava koja se realizuje pod sloganom “Proljeće u pozorištu”, biti izvedene tri predstave: „Lutka sa kreveta broj 21”, „U agoniji” i „ Zaboravljene”.

Reviju će, sjutra u 20 časova, otvoriti savremena drama „Lutka sa kreveta broj 21” Đorđa Lebovića, u režiji Slobodana Brankovića koja predstavlja koprodukcijski projekat Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Kulturnog centra Pančeva, Beo Arta i Saveza dramskih umetnika Vojvodine.Adaptaciju teksta potpisuje Ana Đorđević, dramaturgiju Nikolina Đukanović, a scenografiju i kostime Minja Poljak. U predstavi igraju: Jasmina Večanski Kujundžić, Branislav Jerkovič, Jugoslav Krajnov i Marko Marković.

K37789

“Bilo je to davno, u logoru smrti, u ‘Kući lutaka’ kojom je komandovao esesovac… Nekadašnja logorašica i lutka Vilma, danas sredovječna žena, prešla je dug put od pakla do života. Otkrije li danas duboko intimnu tajnu, neće presuditi samo bivšem esesovcu, nego i sebi”, dio je scenarija.

Predstava Beo Arta „U agoniji”, rađena po poznatoj istoimenoj drami Miroslava Krleže, biće izvedena u srijedu, u 20 časova. Adaptaciju i režiju potpisuje Ana Đorđević, scenografiju Mia David, a kostime Adrijana Pajić. Uloge tumače: Radovan Vujović, Marija Vicković i Branko Cvejić.“Kroz intenzivan sukob muškarca i žene, u predstavi pratimo proces postepenog shvatanja laži u kojoj moderni čovjek živi proces demistifikacije principa po kojem funkcioniše društvo u cjelini”, kazala je o predstavi rediteljka Đorđević.

Uagoniji1

Reviju će, 28. aprila, zatvoriti predstava „Zaboravljene”, nastala u koprodukciji Beo Arta i Jugo scene. Predstava je rađena po tekstu Zorke Nešković, dramatizaciju je uradila Jelena Jovanović, a režiju, scenografiju i scenski pokret Marija Milenković. Kompozitor je Petar Đurđević, a izbor muzike potpisuje Aleksandra Denda.

Igraju Katarina Radivojević/Lenka Petrović, Ana Franić, Vaja Dujović i Nina Nešković/Sonja Kovačević i Petar Đurđević.

IMG2907

“Zaboravljene” je komad o ženama koje su ostavile upečatljiv trag u srpskoj istoriji, a koje nisu doživjele da se njihovo djelo vrednuje na način, kako su one to, bez sumnje, zaslužile…

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta po cijeni od pet eura. Za kupljen set ulaznica, jedna ulaznica je gratis. Reviju organizuje Nikšićko pozorište u saradnji sa Agencijom “Beo Art 2015”, uz podršku Elektroprivrede Crne Gore, kao sponzora revije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.