SM DPS: Predstava “Ne žmuri” dar Crnoj Gori za podizanje svijesti o važnosti uključivanja u borbu protiv nasilja
Foto: Demokratska partija socijalista

SM DPS: Predstava “Ne žmuri” dar Crnoj Gori za podizanje svijesti o važnosti uključivanja u borbu protiv nasilja

U punoj sali Centra za kulturu Danilovgrad predstavljen je veliki projekat Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore, predstava “Ne žmuri”.

Nažalost svjedočeći posljednje vrijeme sve češćem nasilju nad ženama u Crnoj Gori, željeći da podigne svijest o važnosti uključivanja svih, i muškaraca, i žena u borbu protiv nasilja, Savjet mladih DPS Crne Gore osmislio je predstavu koja se sastoji od šest ispovijesti iz perspektive žrtve o različitim vidovima nasilja.

Cijeli projekat realizovan je kako bi se poslala važna poruka crnogorskom društvu o tome da nikada i ni pod koju cijenu se ne smiju zatvarati oči pred nečijom surovom stvarnošću, te da uvijek i svuda se mora podići glas protiv nasilja, jer ma kome da se isto dešava, tiče se svih članova društvene zajednice koja bi, valjda, s obzirom na vijek u kojem živimo, trebalo da želi da ide naprijed.

“Ne žmuri” je poklon edukativnog karaktera koji darujemo Crnoj Gori koja mora pružiti snažniji otpor i već jednom početi da djeluje preventivno, jer, čini se, da kao društvo ne radimo dovoljno da spriječimo, a nekad jednostavno ne dobijemo priliku da liječimo. Zato moramo biti ujedinjeni u naumu da društvo spasimo iz kandži primitivaca i nasilnika”, poručili su iz Predsjedništva Savjeta mladih DPS Crne Gore.

U predstavi su učestvovali Altijana Mušikić, Kristina Šćepanović, Marija Boljević, Laura Bijelić, Ivana Saveljić, Maša Šturanović, Amina Brahić i Mustafa Pepić, a ista je igrana po scenariju Žakline Oštir i tekstu koji potpisuju Žaklina Oštir i Sonja Milatović.

Na samom kraju večeri Predsjedništvo Savjeta mladih uručilo je zahvalnice Opštini Danilovgrad, Centru za kulturu Danilovgrad, Opštinskom odboru DPS Danilovgrad, direktoru Radija Danilovgrad gospodinu Bojanu Brajoviću, članici Izvršnog odbora DPS Crne Gore i predsjednici Alijanse žena Glavnog grada Zoji Bojanić Lalović, kao i organizaciju koju predvodi, Žaklini Oštir i svim učesnicima koji su dali nemjerljiv doprinos realizaciji ovog projekta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.