Radonjić: Stipendijski ugovor je bio ucjena
Juniorska vaterpolo rezeprezentacija Crne Gore

Ponuda neprihvatljiva:

Radonjić: Stipendijski ugovor je bio ucjena

Juniorski reprezentativac Nikola Radonjić rekao je da nije potpisao stipendijski ugovor sa Vaterpolo Plivačkim Savezom Crne Gore i matičnim klubom Primorcem, jer da je taj dokument ucjena.

VPSCG je u dogovoru sa klubovima ove godine pokrenuo potpisivanje ugovora sa igračima do 18 godina. Potpisnici tog dokuemnta bili bi igrač, roditelj ili staratelj, klub i savez, a u cilju da igrači ne odlze u druge klubove van Crne Gore.

Radonjić je kazao da je ugovor, koji mu je ponudio matični kluba bio neprihvatljiv.

"Po novom pravilniku, igrač koji ne potpiše ugovor sa matičnim klubom, samog sebe otpisuje iz reprezentativnih selekcija. Nijesam želio da potpišem jer smatram da je to ucjena", rekao je Radonjić agenciji MINA.

On je kazao da očekuje sertifikat Evropske vaterpolo federacije, koji će mu omogućiti prelazak u beogradski Partizan.

"Interesovanje za moje usluge pokazao je beogradski Partizan, zbog toga nijesam potpisao ugovor. Očekujem sertifikat LEN koji bi mi omogućio da se priključim novom klubu", rekao je Radonjić.

On tvrdi da je njegov eventualni prelazak u Partizan isključivo sportske prirode, kao i da će i dalje igrati za reprezentaciju Crne Gore ukoliko bude pozvan.

"U Partizan odlazim iz sportskih razloga, a ne da bih se odlučio za jednu ili drugu nacionalnu selekciju. Ako ubuduće ne bude ucjena i sličnih situacija, naravno da bih se odazvao pozivu u crnogorsku reprezentaciju", zaključio je Radonjić. (RTCG)