Sidnej: Iz skladišta ukradeno 42.000 brzih antigenskih testova
Ilustracija

Sidnej: Iz skladišta ukradeno 42.000 brzih antigenskih testova

Nepoznata osoba ukrala je 42.000 antigenskih testova na koronavirus iz jednog skladišta u Sidneju, saopštile su australijske vlasti. Portparol policije je rekao da je lopov juče posle podne ušao u skladište robe u predgrađu Maskota i "uzeo testove", ne navodeći detalje.

Istraga o krađi je u toku.

Vlasti Novog Južnog Velsa osudile su incident i ukazale da se desio u vrijeme kada se Australija suočava sa nedostatkom brzih testova.

Ovi testovi se prodaju po cijeni od 22 australijska dolara (oko 20 eura).

Australijski sindikati zaprijetili su ranije ove nedjelje štrajkom ako se osjetljivim kategorijama radnika ne budu obezbijedili besplatni brzi testovi.

Premijer Australije Skot Morison nije, međutim, izašao u susret tim zahtjevima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.