Abazović: Razvoj zemlje da prati veću inkluziju lica sa invaliditetom
Sa konferencije

Abazović: Razvoj zemlje da prati veću inkluziju lica sa invaliditetom

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović otvorio je konferenciju u organizaciji Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava koja je organizovana uz podršku Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Crnoj Gori (UNDP) povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. Na konferenciji je predstavljen Nacrt Strategije za zaštitu lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti 2022-2027.

Abazović je istakao značaj pristupanja ovim stvarima sa većim senzibilitetom u budućnosti.

"Naša dužnost je da uložimo dodatne napore da se strategije implementiraju, dok razvoj naše zemlje treba da prati veću inkluziju lica sa invaliditetom", kazao je Abazović.

On je istakao da se bez inkluzivnosti institucija sistema ne može ići naprijed.

"Nismo dovoljno inkluzivni ne samo kada je riječ o licima sa invaliditetom, već kao društvo generalno što predstavlja kamen spoticanja integracionih procesa. Moramo promovisati univerzalne vrijednosti, a naša moralna i ljudska obaveza jeste da štitimo lica sa invaliditetom", kazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović.

Na konferenciji su, pored pored Abazovića, govorili Daniela Gašparikova, stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori, v.d. generalne direktorice Direktorata za zaštitu i jednakost lica sa invaliditetom, Aleksandra Popović, zaštitnik ljudskih prava i sloboda, Siniša Bjeković, eksperti koji učestvuju u pripremi dokumenta, kao i izvršna direktorica Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore, Marina Vujačić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.