Oskar Pistorijus se sastaje sa roditeljima djevojke koju je ubio
Oskar Pistorijus

Oskar Pistorijus se sastaje sa roditeljima djevojke koju je ubio

Osuđeni bivši paraolimpijski šampion Oskar Pistorijus premješten je u drugi zatvor uoči sastanka sa roditeljima Rive Stinkamp, djevojke koju je ubio 2013. godine.

Sastanak je dio rehabilitacionog procesa koji bi trebalo da rezultira uslovnim puštanjem tridesetpetogodišnjeg Pistorijusa iz zatvora nakon što je osuđen za ubistvo svoje djevojke Rive Stinkamp.

Nekadašnji sportista stekao je jedan od uslova za puštanje nakon što je odslužio polovinu ukupne zatvorske kazne od 13 godina i 5 mjeseci.

Prije eventualnog puštanja na uslovnu slobodu mora da prođe proces "isceljujuće pravde".

RoditeljiRiveStinkamp

Roditelji Rive Stinkpam

U okviru toga, od osuđenika se očekuje da razgovaraju sa svojim žrtvama ili njihovom rodbinom. Takođe moraju da priznaju svoje grijehe i bol koju su nanijeli.

Zbog toga je premješten iz zatvora u prestonici u lučki grad Port Elizabet, bliže Rivinim roditeljima.

Pistorijus je ubio Rivu Stinkamp 2013. godine u njihovom domu u Pretoriji greškom, misleći da je lopov.

U nju je ispalio četiri hica kroz zatvorena vrata toaleta.

Godinu dana kasnije osuđen je na pet godina zbog ubistva iz nehata. Pistorijus je, međutim, kasnije, u ponovljenom procesu, proglašen krivim za ubistvo, a kazna mu je produžena na 13 godina i 5 mjeseci. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.