Mediji: Odblokiran saobraćaj u Beogradu
Foto: Tanjug

Mediji: Odblokiran saobraćaj u Beogradu

Opozicija i simpatizeri opozicionih partija u Srbiji blokirali su danas auto-put na Novom Beogradu, a prema pisanju medija, saobraćaj je odblokiran.

Blokada je organizovana uprkos apelu MUP-a da blokiranje puteva predstavlja kršenje zakona.

Podsjećaju, povodom najava na društvenim mrežama da će danas biti organizovane blokade saobraćaja na više mjesta i auto-puteva u Republici Srbiji, Ministarstvo unutrašnjih poslova želi da obavijesti javnost da je svaka blokada saobraćaja kršenje zakona kao i održavanje neprijavljenih skupova, piše B92.

U Novom Sadu, demonstranti su tačno u 14 časova blokirali most Duga.

Žandarmerija je pokušala da probije blokadu na mostu, koji spaja Novi Sad sa Petrovaradinom preko Dunava, ali nije uspijela.

I u Kragujevcu su demonstranti blokirali dio ulice Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, na raskrsnici kod Saborne crkve.

Vozačima je onemogućen prolaz jer se oni nalaze na samoj raskrsnici. Oni su kasnije promijenili lokaciju i nakon blokade centra grada krenuli na tranzitni put za Kraljevo.

Građani Šapca gnevni zbog opsade puteva u Šapcu, koju su organizovali opozicioni prvaci Nebojša Zelenović i Dobrica Veselinović, probili su blokadu, prenose "Novosti".

Nekoliko desetina građana uspjelo je da bukvalno izgura demonstrante, a mnogi od njih su nastavili put ka Beogradu gde će prisustvovali obeležavanju 13. godišnjice od osnivanja Srpske napredne stranke.

Podsjeća B92, u Beogradu i Novom Sadu opozicija i njihovi simpatizeri, takođe, su blokirali dijelove grada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.