Preduzimaju sve aktivnosti o poštovanju prava  djece i mladih
Sa sastanka

Preduzimaju sve aktivnosti o poštovanju prava djece i mladih

Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava preduzima sve aktivnosti o poštovanju prava djece i mladih.

U skopu projekta ”Pravo na život bez diskriminacije”, koji je podržan od strane Ministarstva, organizovan je sastanak predstavnika Direktorata za zaštitu i jednakost lica sa invaliditetom sa djecom i predstavnicama organizacija NVU „Staze”, NVU ,,Djeca Crne Gore” i  NVO „Prvo Udruženje roditelja, djece i omladine sa smetnjama u razvoju”.

Na sastanku, djeca su imala priliku da se bliže upoznaju s Konvenciiom o pravima osoba sa invaliditetom, kao i da se edukuju o ljudskim pravima.

V.d. generalne direktorice Direktorata za zaštitu i jednakost lica sa invaliditetom, Aleksandra Popović, objasnila je da je cilj sastanka zapravo unapređenje saradnje nevladinog sektora i državne uprave, gdje je neophodno da postoji čvrsta povezanost, radi podizanja nivoa svijesti svih institucija, ali i građana o bitnosti dječijih prava i prava lica sa invaliditetom.

Ona je podsjetila je da su slični događaji dio Kampanje Ministarstva pravde.ljudskih i manjinskih prava, koja se, između ostalog, tiče unapređenja poštovanja i ostvarivanja dječijih prava.

Predstavnice NVO organizacija su naglasile da je jedan od prioriteta, s obzirom na mnoge nedostatke, unapređenje prostora za razvijanje servisa usluga na lokalnom nivou.

Naime, putem realizovanja projektnih aktivnosti, podiže se nivo znanja o poštovanju ljudskih prava i na jedan način smanjuje stepen diskriminacije u svim pojavnim oblicima, te je to jedan od najboljih načina da se omogući uživanje dječijih prava.

Na kraju, konstatovano je da će povezanost i dobra saradnja NVO sektora i institucija u narednom periodu biti još intezivnija, u cilju zaštite od diskriminacije lica sa invaliditetom, kao i poštovanja ljudskih prava, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.