Česti napadi na ljekare kovid odjeljenja u PV: Zapaljeno i vozilo medicinske sestre u krugu bolnice
Foto: PV Informer

Česti napadi na ljekare kovid odjeljenja u PV: Zapaljeno i vozilo medicinske sestre u krugu bolnice

U septembru i oktobru ove godine nastavljeni su napadi pojedinih građana na medicinsko osoblje Kovid odjeljenja u Pljevljima i to je samo nastavak pritisaka iz prošle godine. Mnogi od tih slučajeva nisu prijavljeni ali postoje i slučajevi prilikom kojih je intervenisala policija i predmete proslijedila Osnovnom tužilaštvu u Pljevljima na odlučivanje,piše PV Informer.

Prema nezvaničnim informacijama sa kojima raspolaže portal „PV Informer“, krajem septembra intervenisala je policija povodom napada na ljekara internistu sa ovog odjeljenja, a polovinom oktobra takođe je intervenisala policija u krugu bolnice, zbog napada na ljekara infektologa sa Kovid odjelenja Opšte bolnice u Pljevljima.

Jedan od slučajeva napada na imovinu osoblja Kovid odjelenja u Pljevljima koji još nije riješen, desio se 15. juna ove godine, kada je u toku noći u krugu Opšte bolnice u Pljevljima, na parkingu ispred Kovid odjeljenja, zapaljeno vozilo medicinske sestre koja radi na tom odjeljenju od početka epidemije i tom prilikom izgorjelo je i vozilo pacijenta koji se liječio na tom odjeljenju. Slučaj još nije riješen, iako je video nadzor zabilježio paljenje vozila.

Povodom ovog slučaja redakcija portala Pv Informer je 16. avgusta ove godine, putem elektronske pošte, kontaktirala pr službu Uprave policije Crne Gore i zatražila informaciju dokle se stiglo sa istragom povodom ovog slučaja ali do današnjeg dana odgovor iz Uprave policije nije stigao, kao ni iz Ministarstva zdravlja Crne Gore.

U Pljevljima je od početka epidemije Covid 19 preminulo više od 100 građana, a crna serija je posebno zabilježena tokom oktobra ove godine, kad je za 25 dana preminulo 30 stanovnika opštine Pljevlja, od kojih su mnogi liječeni i preminuli u drugim zdravstvenim centrima u Crnoj Gori, posle pogoršanja stanja u Opštoj bolnici u Pljevljima.

Očigledno je da pojedini građani nezadovoljni liječenjem njih ili članova njihovih porodica, iako imaju zakonsku mogućnost da probleme rješavaju u okviru institucija sistema, obraćanjem zaštitniku prava pacijenata ili pravdu potraže u postupcima pred redovnim sudovima, napadom na ljekare i zdravstveno osoblje ne rešavaju eventualne propuste u liječenju građana Pljevalja, a istovremeno sprečavaju ljekarsko osoblje da bez pritisaka obavljaju izuzetno težak, stresan i rizičan posao liječenja kovid pacijenata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.