Vođa otmičara na Haitiju: Ubiću svih 17 talaca
ilustracija

Vođa otmičara na Haitiju: Ubiću svih 17 talaca

Haićanin koji se predstavlja kao vođa bande koja je kidnapovala grupu američkih i kanadskih misionara, rekao je u video snimku objavljenom na Jutjubu da je spreman da ubije "ove Amerikance" ako ne dobije ono što želi.

Čovjek na snimku, obučen u ljubičasto odijelo i poznat na Haitiju po alijasu Lamo Sanjou, vođa je bande "400 Mavozo", koja, prema tvrdnjama vlasti, stoji iza otmice misionara proteklog vikenda, prenosi Rojters.

Šesnaest Amerikanaca i jedan Kanađanin, uključujući petoro djece, bili su na putovanju koji je organizovala jedna humanitarna hrišćanska organizacija sa sjedištem u Ohaju.

Misionari se ne vide na snimku.

"Ako ne dobijem ono što mi treba, ove Amerikance bih radije sve pobio, a svakom od njih ću isprazniti veliku pušku u glavu", rekao je čovek na snimku.

Ministar pravde Haitija List Kvitel rekao je Rojtersu ovog vikenda da otmičari traže milion dolara po osobi za oslobađanje misionara.

Otmica misionara privukla je svjetsku pažnju na problem kidnapovanja na Haitiju, koji se pogoršao usred ekonomske i političke krize u karipskoj naciji i porasta nasilja.

Bijela kuća je saopštila juče da će učiniti sve što može da pomogne misionarima, a visoki zvaničnik Stejt departmenta je rekao novinarima da je snimak legitiman.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.