Donald Tramp pokreće svoju društvenu mrežu
Donald Tramp

Bivši predsjednik SAD-a najavio nakon isključenja sa društvenih platformi

Donald Tramp pokreće svoju društvenu mrežu

Bivši predsjednik SAD Donlad Tramp najavio je da će pokrenuti sopstvenu društvenu mrežu "Truth Social" pošto je u januaru isključen sa Tvitera, Fejsbuka i Jutjuba, koji su ga optužili da je preko tih platformi podsticao pristalice na nasilje preko tih platformi prije napada na Kongres.

"Formirao sam "Truth Social" i "Trump Media end Technology Group" (TMTG) da se oduprem tiraniji tehnoloških giganata“, rekao je Tramp u saopštenju i precizirao da će njegova platforma biti pokrenuta u prvom tromesečju 2022. godine.

Velike kompanije u Silicijumskoj dolini upotrebile su svoju jednostranu moć da ućutkaju glasove neslaganja u Americi, dodao je Tramp.

Republikanski milijarder isključen je sa Fejsbuka, Tvitera i Jutjuba posle napada na Kongres SAD 6. januara, koji su sprovele njegove pristalice za vrijeme ceremonije potvrđivanja pobjede Džozefa Bajdena na predsjedničkim izborima.

Prije isključivanja Tramp je imao gotovo 89 miliona pratilaca na Tviteru preko koga je objavljivao veliki broj predsjedničkih odluka, imao je 35 miliona pratilaca na Fejsbuku i 24 miliona na Instagramu.

Platforma "Truth Social“ biće dostupna u beta verziji na poziv od novembra 2021. godine, navodi se u saopštenju, dok će Trampova nova medijska grupa TMTG takođe imati video servis na zahtjev sa zabavnim programima i podkastima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.