Ćalović Marković: Nisu evidentirani svi uskladišteni duvanski proizvodi
Vanja Ćalović Marković

"Netačni navodi Filipa Adžića"

Ćalović Marković: Nisu evidentirani svi uskladišteni duvanski proizvodi

Netačni su navodi savjetnika potpredsjednika Vlade Filipa Adžića da su prilikom posljednje posjete Luci Bar evidentirani svi uskladišteni duvanski proizvodi, saopštila je Vanja Ćalović-Marković, rukovoditeljka Stručnog tima Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou.

Ona je reagovala na ocjene Adžića da su evidentirani svi uskladišteni duvanski proizvodi i da institucije sistema nastavljaju aktivno da se bave ovom problematikom.

"Nijesu tačni navodi Adžića da su prilikom posljednje posjete Luci Bar potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, direktora Uprave prihoda i carina Aleksandara Damjanovića, šefa Sektora za borbu protiv kriminala Dejana Kneževića i šefice stručnog tima Savjeta za borbu protiv korupcije Vanje Ćalović Marković, evidentirani svi uskladišteni duvanski proizvodi", kazala je Ćalović-Marković.

U toku te posjete, kako je istakla, dobili su informacije o načinu vođenja arhive i posjetili jedan od magacina u kome je skladištena veća količina cigareta.

"Tom prilikom utvrdili smo da ne postoji elektronska arhiva, da se podaci o uvozu i izvozu cigareta u Slobodnu zonu i dalje evidentiraju i čuvaju na neadekvatan naćin, a u našem prisustvu nije vršeno nikakvo popisivanje uskladištenih duvanskih proizvoda", zaključuje se u reagovanju Ćalović-Marković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.