Bojanić: Za TE Pljevlja će trebati dodatnih 13 miliona eura
Mladen Bojanić

"Pored predviđenih 54 miliona"

Bojanić: Za TE Pljevlja će trebati dodatnih 13 miliona eura

Ekološka rekonstrukcija Termoelektrane Pljevlja, izvjesno će, pored predviđenih 54 miliona eura, državu koštati dodatnih 13 miliona eura, saopštio je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić. Nakon 30 godina od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, danas je najveći izazov ostvariti balans između ekonomskog razvoja i zaštite životne sredine, poručeno je sa skupa koji je organizovala Građanska alijansa.

"Mi u Vladi i Ministarstvu kapitalnih investicija, bez obzira što ste čuli juče da je to gotova stvar, nijesmo baš sigurni da je to gotova stvar da se nastavi rekonstrukcija po uslovi kako je rečeno juče. Tim prije što to nije samo 54 miliona jer se ispostavilo da tu treba dodatnih 13 miliona ulaganja", kazao je Bojanić.

Danilo Mrdak, iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, istakao je da se mora naći način za pravednu tranziciju.

"Nije pošteno, ako razmislite malo, da su Pljevlja ovih 40 godina žrtvovali ono najsvetije - svoju životnu sredinu  zdravlje da bi svaka trafika u BDudviimala klimu, da bi mi trazvijali eleitni turizam. Moramo da nađemo način da napravimo pravednu tranziciju da omogućimo Pljevljima da žive,a li na jedan drugi i kvalitetniji način  da se ne izgube radna mjesta da se ona nadomjeste, zamijene", naveo je Mrdak.  

On je naveo da u Crnoj Gori postoji dosta problema, poput odlaganja otpada, ali kako je kazao, nije saglasan sa idejom da treba kopirati velike sisteme jer smatra da nas je to i dovelo do problema.

Mrdak je dodao da je otpad pitanje lokalnih samouprava i da se kroz zakon mora dati lepeza rješenja, na osnovu kojih će lokalne samouprave vidjeti šta treba da urade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.