U CNP–u upriličena svečanost povodom deset godina postojanja Jevrejske zajednice
Foto: Vlada CG

U CNP–u upriličena svečanost povodom deset godina postojanja Jevrejske zajednice

Povodom 10 godina postojanja Jevrejske zajednice Crne Gore, u četvrtak, 2.09.2021. godine upriličena je prigodna svečanost u Crnogorskom narodnom pozorištu.

Prof. dr Vesna Bratić, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta otvorila je manifestaciju „Jevrejski dani evropske kulture“.

 Prisutnima se obratila  i predsjednica zajednice Nine Ofner Bokan, N.E. Yahel Vilana, nerezidentni ambasador Izraela u Crnoj Gori, Đina Lazar, u ime osnivača Zajednice a dodjeljena je i zahvalnica osnivačima. 

 

1631180679lekd0d10eqekuqfwi1920x1280

 

U nastavku večeri je priređen koncert – Arije na jevrejsku tematiku i kompozicije čiji su autori jevrejskog porijekla.

U okviru glavne teme ovogodišnje manifestacije „Evropski dani jevrejske kulture“ održano je predavanje na temu „Međuvjerski dijalog“, u Modernoj galeriji u Podgorici na kojoj su učestvovali dr Eliezer Papo, viši predavač, Odsjek za hebrejsku književnost, direktor Moše David Gaon centra za sefardske studije, Ben-Gurion Univerzitet u Negevu, protojerej-stavrofor Gojko Perović govorio je na temu „Šta je čovjek bez dijaloga“ i Enis Burđović iz Islamske zajednice u Crnoj Gori, na temu, „Islam i dijalog“.

Na kraju programa upriličena je i promocija knjige „Agada“ koja je po prvi put štampana u Crnoj Gori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.