Đukanović čestitao Dan opština Petnjica i Plužine
Milo Đukanović

Đukanović čestitao Dan opština Petnjica i Plužine

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 4. avgusta – Dana Opštine Petnjica, predsjedniku Opštine Samiru Agoviću, predsjedniku Skupštine opštine Mehmedu Adroviću, odbornicima i svim građanima Petnjice uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

“Osamdeset godina od prvog opštenarodnog ustanka protiv fašizma u ratom porobljenoj Evropi s pijetetom se prisjećamo žrtava petnjičkog kraja i doprinosa Bihoraca Narodnooslobodilačkoj borbi. Neprolazne vrijednosti multikulturalnosti, multietničnosti i multikonfesionalnosti, sačuvane i u najizazovnijim vremenima garant su daljeg napretka i razvoja Petnjice", naveo je Đukanović u čestitki.

Odgovoran i proaktivan odnos kako navodi prema valorizaciji raspoloživih materijalnih i prirodnih resursa Petnjice, infrastrukturno povezivanje sa ostatkom Crne Gore i regiona, najbolji su put daljem napretku i razvoju posebno u vremenu kada se sinergijski mora djelovati u cilju saniranja sveukupnih posledica pandemije Covid-19.

"Nadam se da će i Vlada svojom politikom podržati nastavak aktivnosti na ostvarenju ravnomjernog regionalnog razvoja, i kroz adekvatnu investicionu podršku projektima u ovom kraju, koji vode ekonomskom oporavku i povratku na stope dinamičnog rasta u cilju unaprijeđenja kvaliteta života svih građana Petnjice", zaključio je Đukanovič.

Đukanović je čestitku povodom 4. avgusta – Dana Opštine Plužine uputio i, predsjedniku Mijušku Bajagiću, predsjedniku Skupštine opštine Petru Mitriću, odbornicima i svim građanima Plužina uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

“Praznik koji obilježavate u slavlju 80. godišnjice Trinaestojulskog ustanka prilika je za podsjećanje na velike žrtve i podvige Pivljana u Narodnooslobodilačkoj borbi. Na nama je da sačuvamo sjećanje na njih, da budućim generacijama prenesemo antifašističke vrijednosti i ne dozvolimo njihovo skrnavljenje dajući na taj način doprinos razvoju moderne, evropske i građanske Crne Gore", poručio je Đukanović

Uvjeren je da danas kada je naša zemlja suočena sa zdravstvenim, ali i ekonomsko-socijalnim posljedicama pandemije COVID-19, više nego ikad je potrebno zajedništvo i posvećenost u valorizaciji raspoloživih materijalnih i prirodnih resursa Pivskog kraja.

"Uvjeren sam da će lokalno rukovodstvo u tome imati i podršku Vlade, kako bi se postigao što skoriji ekonomski oporavak i snažan strateški razvoj, na dobrobit svih građana Plužina i Crne Gore", zaključio je Đukanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.