Fauči: Epidemija u SAD će se pogoršati zbog mnogo nevakcinisanih, neće biti novog
Entoni Fauči, Foto: AP

Fauči: Epidemija u SAD će se pogoršati zbog mnogo nevakcinisanih, neće biti novog "lockdown-a"

Najveći američki stručnjak za zarazne bolesti, Entoni Fauči, upozorio je na pogoršavanje epidemiološke situacije, jer veliki broj Amerikanaca nije vakcinisan, ali je istakao da neće biti novog "zaključavanja".

Fauči je za ABC rekao da nevakcinisani utiču na druge jer šire epidemiju i odbacio stav kritičara vakcinacije, koji tvrde da je to stvar individualne odluke.

Istakao je da oni koji odluče da se ne vakcinišu zapravo utiču na prava Amerikanaca koji su posebno skloni infekciji, jer „narušavaju njihova individualna prava čineći ih ranjivima“.

Iako je ove nedelje naglo skočio broj građana koji su primili vakcinu jer je i broj novozaraženih u porastu zbog zaraznijeg delta soja koronavirusa, još je samo 60 odsto Amerikanaca potpuno vakcinisano.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.