Krizni štab Srbije dao preporuku za treću dozu vakcine

Krizni štab Srbije dao preporuku za treću dozu vakcine

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević apelovala je, nakon sjednice Kriznog štaba Srbije, na građane da se vakcinišu.

Rekla je da se istraživanja o trećoj dozi vakcine rade, da nema konzistetnih zaključaka osim činjenice da je potrebno vrijeme praćenja.

Krizni štab Srbije je preporučio da u prvoj grupi treću doze vakcine dobiju osobe koje imaju imunodificijentna stanja, osobe sa smanjenom dužinom imunog odgovora poslije vakcinacije, kao i osobe koje su imale transplantaciju organa i koje su na hemodijalizi.

Obuhvat imunizacije u 52 jedinice lokalne samouprave je preko 50 odsto, prenosi N1.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.