Veliko interesovanje Ukrajinaca za Crnu Goru

Snažna promocija

Veliko interesovanje Ukrajinaca za Crnu Goru

Delegacija Crne Gore koju predvodi državna sekretarka za turizam u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Ivana Đurović zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom predstavlja crnogorsku turističku ponudu na međunarodnom sajmu turizma „Uitt“ koji se održava od 11.do 13.maja, u Kijevu.

Crnogorska delegacija juče je održala brojne sastanke sa zvaničnicima, tur-operaterima, medijima i poslovnim partnerima iz Ukrajine, među kojima su i predstavnici udruženja vazduhoplovnih kompanija i turoperatora "Aviareps" na kojima su razmatrane mogućnosti za dalju promociju destinacije na tržištu Ukrajine.

„Vidim da postoji ogromno interesovanje ukrajinskih građana da dođu u Crnu Goru tokom ljeta. Jako mi je drago što je sajam uspješno organizovan, preko 30 zemalja je prisutno. Raduje me što će tri ukrajinske avio-kompanije od prvog juna početi sa 12 letova nedeljno za Crnu Goru iz raznih ukrajinskih gradova. Čujem da je Crna Gora jedna od omiljenih destinacija Ukrajinaca. Imali smo prilično dobru prezentaciju. Sigurna sam da će i ovog ljeta Crna Gora biti jedna od omiljenih destinacija ukrajinskih državljana”, poručila je državna sekretarka u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Ivana Đurović.

Svetlana Tomković, menadžerka u NTO je kazala da je posjećenost sajma izuzetno velika na crnogorskom štandu.

„Ono što posebno raduje naše posjetioce jesu otvorene avio-konekcije ka Crnoj Gori. Takođe, što im nije potrebna viza za dolazak kod nas, kao ni PCR test. Ovo sve ukupno nam daje za pravo da imamo pozitivne prognoze za sezonu”, kazala je Tomković.

Kako je saopšteno iz NTO, tržište Ukrajine za Crnu Goru je značajno s obzirom na to da je po broju ostvarenih noćenja među najzastupljenijim kada su u pitanju evropske zemlje.

"U 2019. godini Crnu Goru je posjetilo oko 57 000 turista iz Ukrajine koji su ostvarili oko 463 000 noćenja. Turisti iz Ukrajine zauzimaju peto mjesto kada su u pitanju ostvarena noćenja stranih turista tokom 2019. godine. Glavni motivi posjete naše destinacije ukrajinskim turistima, predstavljaju kupanje, odmor i obilazak prirodnih ljepota, a prosječan planirani boravak u Crnoj Gori iznosi 10,03 noćenja", saopšteno je.

Drugog dana sajma Državna sekretarka u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Ivana Đurović dala je niz intervjua za neke od najčitanijih ukrajinskih medija, među kojima je turistički časopis “Mir Turizma”, kao i za “UITT” televiziju koja ima svoj satelitski kanal i ujedno je server čiji sadržaj preuzimaju vodeće ukrajinske televizije. Tom prilikom, ona ih je upoznala sa aktuelnom ponudom Crne Gore, povoljnom epidemiološkom situacijom i zdravstvenim protokolima koji su na snazi u Crnoj Gori. Ona je istakla da su turisti iz Ukrajine više nego dobrodošli u Crnu Goru i da im za ulazak u našu zemlju nije potreban PCR test, a da će im prilikom povratka u Ukrajinu biti obezbijeđeno besplatno PCR testiranje u zdravstvenim ustanovama Crne Gore. 

Državna sekretarka Đurović će se trećeg dana sajma sastati i sa direktoricom Državne agencije Ukrajine za razvoj turizma, kao i sa predsjednicom Global Healthcare Travel i Ukrajinskog udruženja medicinskog turizma.

Na crnogorskom štandu svoju ponudu predstavljaju i lokalne turističke organizacije Budve i Bara, hotelske kompanije „Montenegro Stars“ i “Budvanska Rivijera“, kao i turistička agencija „Talas M DMC.“

Pored sajamskih aktivnosti, u cilju što boljeg pozicioniranja Crne Gore kao turističke destinacije na tržištu Ukrajine, NTOCG u saradnji sa partnerima planira organizaciju studijskog putovanja za najznačajnije ukrajinske medije.

Najvećí ukrajinski sajam putovanja i turizma „Uitt" okuplja preko 200 izlagača iz više od 30 svjetskih destinacija i oko 18 000 profesionalaca iz oblasti turizma i putovanja, uključujući turističke organizacije, avio kompanije, hotele i hotelska preduzeća, turističke agencije i turoperatore, PR kuće itd. Imajući u vidu da je na sajmu prisutan veliki broj turoperatora i agenata koji dolaze da formiraju svoju tržišnu ponudu za predstojeću turističku sezonu, predstavlja odličnu platformu za promovisanje aktuelne turističke ponude naše zemlje na emitivnom tržištu Ukrajine, ali i priliku da predstavnici Crne Gore uspostave saradnju sa predstavnicima ukrajinske turističke privrede.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.