Demokrate: Nacija i konfesija neće biti relevantan faktor kada su u pitanju zapošljavanja
Demokrate

Demokrate: Nacija i konfesija neće biti relevantan faktor kada su u pitanju zapošljavanja

Najoštrije osuđujemo primitivizam i šovinizam koji se u Pljevljima i svim drugim gradovima u kontinuitetu manifestuje sa dvije strane političkog spektra u Crnoj Gori, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore

Iz ove partije ističu da je nedopustivo da iko u Crnoj Gori 21.vijeka i pomisli da nacionalno opredjeljenje bilo kog pojedinca može biti preporuka ili eliminacioni faktor za bilo koje radno mjesto.

"Nebuloza je da iko od nas ima problem da bilo koji Bošnjak ili Musliman bude na nekoj čelnoj poziciji. Nebuloza je i ideja da nacija za bilo čije zloupotrebe može funkcionisati kao zaštitni omotač.Oni koji nam to spočitavaju slijede primjer Bebe Popovića iz Srbije koji misli da nam je na ovaj način moguće naškoditi.Raduje nas da obje strane nacionalšovinističke medalje govore o pećinskom nacionalizmu jer tako mogu doći do spoznaje da ga ima i kod jednih i kod drugih", kažu Demokrate.

Zaključuju da ne može nacija biti ni nagrada, ni kazna za bilo koga, ni krivica, ni zasluga.

"Kada su u pitanju zapošljavanja na čelnim pozicijama i kojim god drugo, nacija i konfesija ne smiju biti relevantan faktor. A nisu i neće ni biti gdje se Demokrate pitaju", zaključuje se u saopštenju ove partije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.