Bebu iz filma Dara iz Jasenovca ne glumi jedna već tri bebe iz Crne Gore
Scena iz filma "Dara iz Jasenovca"

Uloga Darinog brata oduševila region

Bebu iz filma Dara iz Jasenovca ne glumi jedna već tri bebe iz Crne Gore

Ulogu Dare Ilić maestralno je odigrala djevojčica Biljana Čekić, a mnogi su se pitali ko tumači ulogu dvogodišnjeg Bude Ilića, od kojeg u filmu sestra ne želi da se odvoji po cijenu života.

Kako saznaje Blic, mališana nije tumačila jedna, već tri bebe koje su se smjenjivale tokom filma. Napravljen je kasting i od svih beba odabrane su identične trojke iz Herceg Novog - Luka, Simon i Jakov Šaranović.

Luka je bio "glavni" i najviše vremena provodio pred kamerama, dok su se Simon i Jakov smjenjivali.

Radnja filma "Dara iz Jasenovca" dešava se tokom Drugog svjetskog rata, u periodu posle hrvatsko - njemačke ofanzive na Kozari, kada lokalno stanovništvo završava u koncentracionim logorima. Među njima je i desetogodišnja Dara sa svojom majkom i dva brata. O sudbini oca ne znaju ništa. Užas koji će preživjeti preko Jasenovca do logora Stara Gradiška učiniće da Dara odraste preko noći. Darinu majku i starijeg brata ubijaju, a smisao njenog života postaje da sačuva život mlađeg brata.

Mnoga djeca iz logora Stara Gradiška odvođena su u domove širom Nezavisne Države Hrvatske ili smještana po porodicama, ali je veliki broj djece ubijen ili preminuo od posljedica izuzetno teških uslova života u logoru. Darina sudbina je sudbina jednog djeteta Kozare i kroz nju je ispričana sudbina djece Jasenovca.

Pored Jelene Mur, u filmu igraju i Vuk Kostić, Marko Janketić, Igor Đorđević, Nataša Ninković, Biljana Čekić, Zlatan Vidović, Alisa Radaković, Petar Đurđević, Ana Lečić, Sandra Ljubojević, Anja Stanić Ilić, Nikolina Jelisavac, Tatjana Kecman...

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.