Džonson pozdravio Bajdenovu odluku o povratku u Pariski klimatski sporazum i SZO
Boris Džonson

Dvojica lidera razgovarali prvi put od inauguracije novog predsjednika SAD-a

Džonson pozdravio Bajdenovu odluku o povratku u Pariski klimatski sporazum i SZO

Britanski premijer Boris Džonson, razgovarao je prvi put sa novim američkim predsednikom Džozefom Bajdenom od inauguracije.

On je pozdravio njegovu odluku da se Sjedinjenje Američke Države ponovo priključe Pariskom sporazumu o klimatskim promjenama i Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji koje je napustio Donald Tramp, saopštio je kabinet britanskog premijera, prenosi Beta.

Džonson je na Tviteru objavio da se raduje "produbljivanju dugogodišnjeg saveza" Velike Britanije i SAD i da je sa Bajdenom razgovarao o "zelenom i održivom oporavku od kovida 19", prenio je Bi-BI-Si.

Bajden je položio zakletvu za predsjednika, a Kamala Haris za potpredsjednicu na ceremoniji koja je održana u srijedu u Vašingtonu.

Britanski premijer je rekao da je njihova inauguracija "korak napred" za SAD.

U saopštenju iz kabineta britanskog premijera je navedeno da su sagovornici, nastavljajući "dugu istoriju saradnje dvije države u bezbijednosti i odbrani istakli posvećenost NATO savezu.

Oni su naveli da dijele zajedničke vrijednosti u "promociji ljudskih prava i zaštiti demokratije".

Dvojica lidera razgovarali su i o "prednostima potencijalnog sporazuma o slobodnoj trgovini" između Velike Britanije i SAD, a Džonson je ponovio namjeru "da što prije riješi postojeća trgovinska pitanja".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.