Statis donira 10.000 vakcina Crnoj Gori za borbu protiv kovida
Ilustracija

Kineske vakcine Sinofarm

Statis donira 10.000 vakcina Crnoj Gori za borbu protiv kovida

Vlasnik Adriatic propertisa i Universal Capital Banke Petros Statis ponudio je donaciju 10 000 vakcina za borbu protiv Covid19 Crnoj Gori, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Crne Gore.

"Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nastavio je da kontinuiranom saradnjom sa uvaženim međunarodnim partnerima pomaže u objezbjeđivanju potrebnih ljekova, medicinske i zaštitne opreme u cilju uspješnog suzbijanja epidemije korona virusa u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Ovoga puta je kako navode zahvaljujući dobročinstvu gospodina Petrosa Statisa-vlasnika kompanije Adriatic propertis i Universal Capital banke, koje uspješno posluju u Crnoj Gori, obezbijeđena donacija od 10 hiljada vakcina za borbu protiv kovida, koje u roku od nekoliko dana mogu biti na raspolaganju zdravstvenom sistemu Crne Gore.

Riječ je o vakcini državne kineske kompanije "Sinopharm“ koja je zvanično odobrena i već se koristi u više država svijeta.  

"Predsjednik Đukanović koristi priliku da još jednom zahvali gospodinu Statisu na izuzetno odgovornom odnosu prema Crnoj Gori i zdravlju naših građana, i da ukaže na važnost održavanja kvalitetnih partnerskih i prijateljskih odnosa sa kompanijama i pojedincima u Crnoj Gori i inostranstvu", zaključeno je iz Kabineta predsjednika Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.