Direktorat za vanredne situacije upozorio na obilne padavine narednih dana
Ilustracija

Direktorat za vanredne situacije upozorio na obilne padavine narednih dana

Direktorat za vanredne situacije MUP-a apelovao na građane i ostale subjekte društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meterološkoj situaciji, jer je saopšteno da će od 22. do 26.januara područje Crne Gore dominantno biti pod uticajem ciklonske aktivnosti koja će usloviti nestabilne vremenske prilike na teritoriji naše države, i u regionu.

"U centralnim i južnim predjelima očekuje se obilnija količina kiše, naročito od 22. do 24. januara. Na sjeveru, u planinskim predjelima smjenjivaće se snijeg, susnježica i kiša. Očekuje se i jak južni vjetar na primorju, dok će na sjeveru kratkotrajni udari imati olujnu jačinu. U periodu od petka do nedjelje (22 - 24. januara) očekuje se naglo topljenje snijega. Postoji opasnost od podizanja nivoa mora, sa povremeno izraženim udarima talasa", saopšteno e iz MUP-a.

Dodaje se i da zbog obilnih padavina, može doći do povećanja vodotoka rijeka i jezera, a samim tim i mogućih poplava na područjima sa povećanim rizikom.

"Za pomenuti period, sistem zaštite i spašavanja će podići nivo operativne spremnosti za reagovanje u ovim situacijama. Građanima su na raspolaganju dežurni brojevi 112 ( Direktorata za vanredne situacije – OKC-a) i 123 (Služba zaštite i spašavanja), putem kojih se mogu informisati o stanju na terenu i o postupanjima u konkretnim situacijama", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.