U Beogradu uhapšen Marokanac osumnjičen za ubistvo u Sarajevu
Ilustracija

U Beogradu uhapšen Marokanac osumnjičen za ubistvo u Sarajevu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije uhapsili su državljanina Maroka S.E.D. (31), osumnjičenog da je, sa još nekoliko osoba, učestvovao u ubistvu državljanina Bosne i Hercegovine J.B. u Sarajevu 17. novembra.

MUP Srbije je saopštio da je S.E.D. lociran u uhapšen u hostelu u Beogradu, gdje se skrivao u, kako se pretpostavlja, namjeri da pobegne u neku od zemalja u regionu.
Hapšenje je rezultat zajedničkog rada i razmjene informacija srpske i sarajevske policije, naveli su iz MUP-a, prenosi Beta.

S.E.D. je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu određen pritvor do 48 časova.

U toku je procedura izručenja osumnjičenog nadležnim organima u Bosni i Hercegovini.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.