Otvoren konkurs za nagradu za filantropiju
Nagrada "Iskra"

Prijave za "Iskru" do 30. novembra

Otvoren konkurs za nagradu za filantropiju

Fond za aktivno građanstvo (FAKT) otvorio je konkurs za nagradu za filantropiju "Iskra“, najstarije priznanje za činjenje za opšto dobro koje se dodjeljuje u Crnoj Gori. Konkurs traje do 30. novembra, a pravo da se prijave imaju pojedinci, privredna društva, mediji, nevladine organizacije, institucije i iseljenička udruženja, koji su organizovali i snažno podržali neprofitne akcije za opšte dobro i izgradnju građanskog društva.

Nagrada “Iskra” dodjeljuje se u četiri glavne kategorije: doprinos na nacionalnom nivou, doprinos lokalnoj zajednici, doprinos dijaspore i individualni doprinos.

Dvije specijalne kategorije su priznanje za medijski doprinos i priznanje za građanski doprinos opštem dobru.

"Konkurs se, više od deceniju, organizuje sa ciljem da prepozna i javno istakne privredna društva, pojedince, medije, institucije, nevladine organizacije i iseljenička udruženja, koji svojom materijalnom i finansijskom podrškom daju primjer drugima i postavljaju standarde kojima bi trebalo težiti kada je u pitanju ulaganje u opšte dobro i izgradnja građanskog društva. Istovremeno, cilj nagrade je da podstakne oživljavanje i razvoj vrijednosti kao što su solidarnost, humanost i filantropija", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da iako se tradicionalno nagrada dodjeljuje u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” na Cetinju, zbog aktuelne epidemiološke situacije svečanost će se, umjesto u decembru, organizovati početkom naredne godine, najkasnije u februaru. Informacija o mjestu, datumu i načinu dodjele će biti objavljena do 15. januara.

FAKT dodjeljuje nagradu “Iskra” u partnerstvu sa Upravom za dijasporu i Privrednom komorom Crne Gore, a uz podršku Evropske komisije i Fonda braće Rokfeler.

Detaljne informacije o konkursu i prijavni formular nalaze se OVDJE.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.