Pandemija koronavirusa ne posustaje: Najbrže se širi u Evropi
Ilustracija

Pandemija koronavirusa ne posustaje: Najbrže se širi u Evropi

Pandemija koronavirusa ne posustaje. Do danas je u svijetu oboljelo više od 41 i po milion ljudi, a aktivno je više od 10 miliona slučajeva.

Iako je najviše oboljelih, više od pola miliona, i umrlih zabilježeno u SAD, kovid 19 se najbrže širi u Evropi. U Njemačkoj je prvi put premašena cifra od 11.000 zaraženih u jednom danu.

Čak je i ministar zdravlja Jens Špan, pozitivan. Italija je od juče takođe zabilježila najveći dnevni porast broja oboljelih, više od 15 hiljada.

Preminulo je 127 osoba, dok je u martu i aprilu bilo i po 900 mrtvih dnevno.

Španija je prva u EU prešla prag od milion zaraženih.

U posljednja 24 sata tamo je preminulo 156 osoba.

Rekordan broj zaraženih bilježe i Poljska i Austrija.

Iz instituta Robert Koh upozoravaju da situacija uskoro može da bude još gora.

"Situacija je postala vrlo ozbiljna. Broj infekcija brzo raste u mnogim područjima i ne znamo kako će se razvijati situacija. Svi moraju da daju svoj doprinos", kaže doktor tog instituta Lotar Vajl.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.