Promo besplatna linija na relaciji Kotor – Perast
Foto: Bella Boka

Promo besplatna linija na relaciji Kotor – Perast

Kompanija “Bella Boka”, koja u Crnoj Gori dvije godine u pilot fazi razvija projekat Đir za čistu Boku, pokrenula je prije mjesec i po promo besplatnu liniju na relaciji Kotor – Perast. Korisnici su, uglavnom ovdašnji stanovnici, a plovidba se obavlja uz poštovanje epidemioloških mjera.

Pandemija je promijenila planove kompanije za ovu sezonu, pa je tako odložena kupovina novih brodova i pokretanje novih linija kroz zaliv. Ipak, početkom ljeta, tzv „cleaner“, treće plovilo flote Bella Boka učestvovalo je u ekološkim akcijama u zalivu.

Promo besplatne vožnje bile su način da „pokažu“ da nijesu odustali od projekta, ali da nastavak zavisi od razvoja situacije sa korona virusom, piše Radio Jadran.

U međuvremenu, od prošle sezone, na brodu Elettra završen je servis, pa je trenutno ovaj brod u funkciji. Graciana je i dalje na servisu i trebalo bi da bude u pogonu od marta sljedeće godine, kazao je gostujući u studiju Radija Jadran generalni menadžer kompanije, Rikardo Boneti.

„Kad je riječ o brodovima, završili smo neke modifikacije na baterijama i motoru Elettre i pokrenuli manje ture, kako bi ga spremili za sljedeću sezonu. Trenutno radimo servis na Graciani kako bismo poboljšali motor. Prošle godine imali smo mnogo problema sa strujom i kada to završimo, Graciana će biti spremna“, kazao je Boneti.

U kompaniji su zbog nepovoljne epidemiološke situacije odlučili da „odlože“ realizaciju programa, što ne znači da su odustali od projekta, već će se naredni koraci usklađivati sa situacijom:

„I dalje želimo da kupimo jedan ili dva broda, u zavisnosti od situacije, koju pratimo konstantno. Ukoliko bude moguće, tokom zime ćemo organizovati neke promotivne ture u manjem obimu. Više je faktora od kojih to zavisi – vrijeme, epidemija, kao i stanje u kojem će brodovi biti. Ali nadam se da ćemo uspjeti da imamo manje ture uključujući Herceg Novi i Tivat. O tome ćemo donijeti odluku kad servis na Graciani bude gotov“, naveo je Boneti.

Plan im je da od marta sljedeće godine ponovo pokrenu već ustaljene linije po voznom redu po kojem su saobraćali prošlog ljeta.

Kad je riječ o novim brodovima, imaju nekoliko različitih ponuda od nekoliko brodogradilišta u inostranstvu, tragaju za najboljim rješenjem, naročito kad je riječ o baterijama koje „pokreću“ brodove:

„Imamo u ovom trenutku tri ponude brodogradilišta iz Crne Gore, Turske i Srbije. Sljedećih mjesec- dva donijećemo odluku. Trenutno sam najviše zadovoljan tehničkim propozicijama i kvalitetom brodova u turskom brodogradilištu“, dodao je Boneti.

Besplatne vožnje trajaće dok vremenski uslovi budu dozvoljavali, budući da je interesovanje veliko, o čemu će odluke donositi na sedmičnom nivou. Na ulazu u brod dijele besplatne maske, postavljeno je sredstvo za dezinfekciju, a putnike upozoravaju da moraju držati distancu.

Boneti se nada da će sljedeću nautičku sezonu u martu početi po ustaljenom rasporedu – 4 ili 5 dnevnih linija na relaciji Tivat – Herceg Novi, kao i dva puta na relaciji Kotor – Perast. U slučaju da kupe novi brod, biće iskorišćen za liniju Tivat – Luštica, dok bi eventualno drugi novi brod saobraćao od Tivta do Perasta.

Takođe, nada se da će do sljedeće sezone imati bolju saradnju sa lokalnim upravama u Kotoru, Tivtu i Herceg Novom, kao I sa novom Vladom Crne Gore.

Radio Jadran

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.