Maduro najavio: Počećemo vakcinisanje protiv kovida između decembra i januara
Nikolas Maduro

Maduro najavio: Počećemo vakcinisanje protiv kovida između decembra i januara

Venecuela će početi masovnu kampanju vakcinacije protiv koronavirusa između decembra i januara vakcinama iz Rusije i Kine, rekao je venecuelanski predsjednik Nikolas Maduro.

On je u televizijskom obraćanju rekao da će vakcinacija prioritetno početi sa osobama koje već boluju od drugih bolesti, starijim osobama kao i sa nastavnicima, ljekarima i njegovateljima.

Zatim će se kampanja proširiti na cijelo stanovništvo.

"Vakcinisaćemo sve stanovnike Venecuele", rekao je Maduro.

Zemlja je početkom oktobra dobila izvjesnu količinu ruske vakcine Sputnjik V da sprovede kliničke tekstove sa oko 2.000 volontera, među kojima je i predsjednikov sin Nikolas Maduro Gera.

Te probe treba da počnu do kraja mjeseca, navela je vlada.

Država od 30 miliona stanovnika ima zabilježeno 87.644 osobe zaražene koronavirusom i 747 umrlih od početka pandemije prema zvaničnim podacima, što osporavaju organizacije kao što je Hjuman rajts voč koje smatraju da te cifre nisu vjerodostojne.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.