I albanska koalicija odbila Krivokapićev poziv: Ne možemo u Vladu sa onima koji žele (veliko)srpsku Crni Goru
Fatmir Đeka

I albanska koalicija odbila Krivokapićev poziv: Ne možemo u Vladu sa onima koji žele (veliko)srpsku Crni Goru

Albanska koalicija "Jednoglasno" odbila je poziv mandatara Zdravka Krivokapića za razgovor o ulasku u novu Vladu. Nakon konsultacija unutar koalicije zaključili su da bi to, kako su naveli, bilo gubljenje vremena.

"Jer, mi ne možemo biti dio vlade Crne Gore koju dominantno čine one stranke i politike koje ne žele ravnopravnost Albanaca u ovoj državi i sa kojima se programski i strateški dijametralno razlikujemo", naveli su, između ostalog, u odgovoru Krivokapiću.

Kao glavne razlike navode da te stranke nijesu između ostalog, glasale da Tuzi budu samostalna opština, nijesu glasale za Zakon o upotrebi nacionalnih simbola, državu Kosovo nazivaju lažnom, ne žele građansku već (veliko)srpsku Crnu Goru, a njihovi čelnici u 21. vijeku sanjaju o zauzimanju Skadra i Dubrovnika, Peći i Prizrena, a članstvo u NATO nazivaju greškom.

Kako su dodali u odgovoru Krivokapiću, osim svega toga, oni koji će biti u novoj Vldi, podržavaju pokušaje prisvajanja zajedničkih svetinja, kojim SPC udara u temelje multietničke i multikonfesionalne realnosti u Crnoj Gori.

12213348312158830187709297710822499657044513n

Podsjetimo, juče je Glavni odbor Bošnjačke stranke odlučio da BS ne ulazi u novu vladu i ne prihvati poziv mandatara Zdravka Krivokapića. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.