Krivokapić: Neko će biti obmanut, ili Episkopski savjet ili građani
Foto: Socijaldemokratska partija

Sjednica Predsjedništva Partije evropskih socijalista

Krivokapić: Neko će biti obmanut, ili Episkopski savjet ili građani

Na redovnoj sjednici Predsjedništva Partije evropskih socijalista održane putem video konferencije, član predsjedništva PES-a Ranko Krivokapić – počasni predsjednik SDP-a CG, upoznao je članove najvišeg tijela krovne organizacije evropskih socijalista i socijaldemokrata sa aktuelnom političkom situacijom u Crnoj Gori, i naglasio da će se u narednom periodu vlast imati 100 dana da pokaže da li će poštovati temeljne principe Ustava Crne Gore.

Član predsjedništva PES-a  Ranko Krivokapić – počasni presjednik SDP-a , ovim povodom upoznao je članove najvišeg tijela krovne organizuacije evropskih socijalista i socijaldemokrata sa aktuelnom političkom situacijom u Crnoj Gori.

On je ocijenio da je Crna Gora dugo čekala da izvrši mirnu smjenu dominantne partije vlasti kao neizbježan element funkcionisanja i vitalnosti demokratije.

"Ali naravno kao i drugdje  na  Zapadnom Balkanu i u Crnoj Gori iskustvo je pokazalo da poslije autokratija koje su se obračunavale sa najprogresivnijim djelovima društva prostor mogu iskoristiti i oni koji nijesu progresivne političke snage i prijete temeljima  građanske države", naveo je Krivokapić.

"Činjenica da institucija Episkopskog savjeta, crkve čije je sjedište u drugoj državi, određuje mandatara pokazuje suštinski odnos prema Ustavu Crne Gore novog mandatara i koalicije koalicija. Ako se pritom zna da su u tom episkopskom savjetu sjede i neki propovjednici rata i razaranja bivše Jugoslavije otvara se očigledan prostor za očekivanje da promjene mogu biti povratak u zlu prošlost", poručio je Krivokapić.

Ističe da će nova vlada imati 100 dana da pokaže da li će obmanuti takav Episkopski savjet ili javnost,  obećanjem o poštovanju  temeljnih  principe Ustava Crne Gore.

"Oba pravno-politički suprostavljena koncepta ne može ispoštovati", zaključio je Krivokapić obraćajući se članovima predsjedništva druge najveće političke snage u Evropskom parlamentu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.