Forca podržala protest ugostitelja u Ulcinju
Opština Ulcinj

Pozvali NKT da preispita odluku

Forca podržala protest ugostitelja u Ulcinju

Nova Demokratska Snaga Forca podržala je zabrinutost i zahtjeve ulcinjskih privrednika, smatrajući odluku o zatvaranju barova i restorana u opštini Ulcinj korakom ka bankrotu preduzeća i privrednih subjekata.

"Počev od martovskih mjera, preduzetnici i mala preduzeća direktno su bili pogođeni mjerama koje je država preduzela da spriječi pandemiju izazvanu virusom korona. Ove mjere su pogoršale ekonomiju grada i građani su jedinu nadu položili u turističku sezonu", ističu iz Force.

Naveli su da je naredni napad na ekonomiju grada izvršen u toku ljeta kada je granica Crna Gora - Albanija i Crna Gora – Kosovo, odakle dolazi većina turista u Ulcinj, bila zatvorena.

"Opština Ulcinj je jedina pretrpjela ovo zatvaranje jer podsjećamo, najfrekventniji granični prelazi odakle dolaze turisti u ostale primorske gradove u Crnoj Gori su u jednom trenutku otvoreni", kazali su iz Force.

Dodaju da je drakonskim mjerama i bez odgovarajuće pomoći ili nadoknade, gradska privreda ispunila uslove za proglašenje duboke ekonomske krize.

"Odluka o zatvaranju po treći put, koja je stupila na snagu prošlog vikenda, primorava gradske privrednike na bankrot i zatvaranje preduzeća. Posljedice koje se još uvijek mogu izbjeći mogu biti katastrofalne stvaranjem velikog dodatnog broja nezaposlenih koji će donijeti poteškoće u osiguranju egzistencije", ističu iz Force.

Kako kažu ova odluka, koja utiče na ekonomiju građana i grada u cjelini, premašuje mjere savjeta i uputstava, postajući kazna za privrednike i preduzeća koja su u potpunosti poštovala mjere koje su bile na snazi.

"Zbog toga, pozivamo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, da pokaže razumijevanje na ranije preduzete mjere i pogleda situaciju u cjelini i da povuče ovu odluku kako ne bi došlo do bankrota privrednih subjekata u Ulcinju i njegove privrede u cjelini", poručuje se u saopštenju Force.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.