Bečić i Plugčijeva, foto: Skupština CG

Bečić - Plugčijeva

"Crna Gora i Bugarska nastavljaju dobru bilateralnu saradnju"

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa ambasadorkom Republike Bugarske u Crnoj Gori, Meglenom Plugčijevom.

Uz zahvalnost na lijepim željama ambasadorke, Bečić je istakao zadovoljstvo tradicionalno dobrim odnosima dvije prijateljske zemlje i naglasio spremnost za dalje unapređenje bilateralnih odnosa. U tom kontekstu, on je zahvalio na podršci Republici Bugarskoj u borbi protiv pandemije kovida 19.

Tokom sastanka, Bečić se osvrnuo na bogato parlamentarno iskustvo ambasadorke i  izrazio očekivanje da će zajednički doprinijeti produbljivanju saradnje parlamenata, u čemu će posebnu ulogu imati buduća grupa prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Narodnom skupštinom Republike Bugarske.

Istakao je i važnost saradnje u okviru brojnih multilateralnih mehanizama i zahvalio Bugarskoj na podršci evropskom i evroatlantskom putu Crne Gore u okviru Evropske unije.

Plugčijeva izrazila je spremnost Bugarske za nastavak podrške procesu pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji. Ona je istakla da je uvjerena u prosperitet i stabilnost Crne Gore i iznijela očekivanje da će dvije zemlje nastaviti dobru saradnju kroz partnerstvo u NATO i buduće članstvo u Evropskoj uniji.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o značaju unapređenja ekonomske saradnje, naročito u oblastima turizma, industrije, trgovine i nauke.

Govoreći o prioritetima novog saziva Skupštine, predsjednik Bečić istakao je da će raditi na jačanju zakonodavne, nadzorne i kontrolne uloge, čime će ovaj Parlament postati istinski i odgovoran partner Vladi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.