Crna Gora prva u Evropi po broju aktivno oboljelih na 100.000 stanovnika
Ilustracija

Crna Gora prva u Evropi po broju aktivno oboljelih na 100.000 stanovnika

Crna Gora je na prvom mjestu u Evropi po broju aktivno oboljelih od koronavirusa na 100.000 stanovnika.

U našoj državi je u prethodnih sedam dana registrovano 390 aktivno oboljelih na 100 hiljada stanovnika. Slijede Andora i Španija koje su zabilježile približno 348, odnosno 167 slučajeva na 100.000 stanovnika.

Uprkos tome što je jedna od najpopularnijih destinacija za odmor, mnoge evropske zemlje pozvale su svoje građane da ne putuju u Španiju zbog visoke stope broja zaraženih. Od zemalja u regionu u najpovoljnijoj situaciji je Srbija sa 6,7 slučajeva na 100.000 stanovnika.

Od izbijanja pandemije, Rusija je najteže pogođena zemlja u Evropi sa više od 1,1 milion slučajeva zaraze zaključno sa 23. septembrom. 

Širom Evrope, od pojave koronavirusa do 23. septembra preminulo je 226.884 osoba, pri čemu se 41.825 smrtnih slučajeva dogodilo u Ujedinjenom Kraljevstvu. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.