Preminuo Danilo Eraković, legenda crnogorskog i jugoslovenskog novinarstva
Danilo Eraković

U 88. godini

Preminuo Danilo Eraković, legenda crnogorskog i jugoslovenskog novinarstva

U Danilovgradu je u 88. godini preminuo Danilo Eraković, jedan iz plejade velikana jugoslovenskog i crnogorskog novinarstva. Bio je dugogodišnji novinar i urednik titogradske "Pobjede", sarajevskog "Oslobođenja" i beogradske "Borbe".

Otišao je upamcen kao novinar koji je hrabro ukazivao na društvene anomalije svog vremena, autor vrhunskih reportaža i izvještač sa najvažnijih političkih i društvenih događaja.

Zbog britkog i satiričnog pera, bio je novinar kojeg su uvijek više voljeli čitaoci nego urednici.

Eraković je ostavio iza sebe i bogat književni opus, sa nekoliko romana i zbirki poezije, među kojima se ističe roman "Seoba duša".

Danilo Eraković je sahranjen u krugu porodice na groblju u Danilovgradu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.