Bizarna situacija pri hapšenju u Zagrebu: Policija zatekla zmiju dugačku 5 ipo metara

Radnici Zoološkog vrta u Zagrebu ostali su zatečeni kada su na privremno čuvanje dobili burmanskog pitona dužine pet i po metara i teškog 50 kilograma, pošto su dobili poziv od policije, koja je upala u stan višestrukog prestupnika. Kada su policajci vidjeli zmiju, pozvali su ZOO radnike da je uklone, a vlasnik pitona će po svoju zmiju moći da dođe čim bude pušten iz pritvora.

Prema nezvaničnim informacija zmija dužine pet i po metara otkrivena je bila na području Jaruna u Zagrebu. Policijska patrola imala je zadatak da privede jednog muškarca zbog brojnih krivičnih djela. Kada su upali u stan, umesto psa ili mačke, zatekli su zmiju kao kućnog ljubimca.

Kako piše Jutarnji list, akcija hvatanja džinovske zmije povjerena je jednom zagrebačkom azilu, koji su uspjeli na bezbjedan način da uhvate zmiju i transportuju je do Zoološkog vrta.

“Naša terenska ekipa u svom vozilu nikada nije imala ovolikog gmaza! Riječ je o burmanskom pitonu dugom 5,5 metara i teškom oko 50 kilograma. Kolege su ga preuzele na poziv policije jer je u toku postupanje nad njegovim vlasnikom. Posljednjih dana hvatali su se u koštac s gmazovima koji im stanu na dlan, a ovaj su put doslovno imali pune ruke posla. Strah ne poznaju, ali svaku, a pogotovo ovako impresivnu životinju izuzetno poštuju. Zato su je nježno ukrcali u vozilo i odvezli u oporavilište Zoološkog vrta grada Zagreba. I tamo je pridošli piton izazvao divljenje jer je najduži u Vrtu više od dva metra kraći od markantnog gosta. Utvrđeno je da je zmija dobrog zdravlja i opšteg stanja. Piton je smješten u karantin i tamo će ostati narednih dana dok Zoološki vrt od nadležnih institucija ne dobije nova uputstva o njegovu daljnjem smještaju", piše na Facebook stranici Zoološkog vrta grada Zagreba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.