Od danas maske obavezne u zdravstvenim ustanovama i javnom prevozu
Photo by Volodymyr Hryshchenko on Unsplash

Odluka NKTa

Od danas maske obavezne u zdravstvenim ustanovama i javnom prevozu

Odlukom NKTa a na predlog Instituta za javno zdravlje prestala je primjena mjere kojom je bilo obavezno nošenje zaštitnih maski.

NKT je na jučerašnjoj sjednici odlučilo da nošenje zaštitnih maski ostaje obavezno za zaposlene i za pacijente u javnim i privatnim zdravstvenim ustanovama.

„Nošenje maski ostaje obavezno i za zaposlene u javnim i privatnim ustanovama socijalne i dječje zaštite za smještaj djece, odraslih i starih lica i za zaposlene i putnike u vozilima javnog prevoza (avion, voz, autobus, kombi, taksi)“, navedeno je u saopštenju Vlade.

NKT je odlučilo i da se omogući vanlinijski saobraćaj sa državama u kojima je stopa aktivnih slučajeva koronavirusa iznad 25 na 100 hiljada stanovnika. 

Kraj epidemije proglašen je prije četiri dana uvedene 26. marta na cijeloj državnoj teritoriji.

Konstatovano je da je to rezultat višemjesečnih napora svih u sistemu i naših građana kojima se NKT zahvalilo na povjerenju i disciplini.

Tokom trajanja epidemije Crna Gora je prijavila 324 zaraženih i 9 preminulih od COVID 19.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.