NKT: Prestaje obaveza nošenja zaštitnih maski

NKT: Prestaje obaveza nošenja zaštitnih maski

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti objavilo je da u Crnoj Gori građani neće morati da nose zaštitne maske u zatvorenim prostorima osim kada borave u zdravstvenim ustanovama i javnom prevozu.

Prestaje obaveza nošenja zaštitnih maski osim za zaposlene i pacijente u javnim i privatnim  zdravstvenim ustanovama; za zaposlene u javnim i privatnim ustanovama socijalne i dječje zaštite za smještaj djece, odraslih i starih lica i za zaposlene i putnike u vozilima javnog prevoza (avion, voz, autobus, kombi, taxi). - odlučilo je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) danas na sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Milutin Simović a na predlog Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Time je prestala primjena mjere kojom je bilo obavezno nošenje zaštitnih maski.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.