Nastavlja se "rat" kompanije sa njenim najpopularnijim članom

Tviter blokirao Trampov video o protestima u SAD (VIDEO)

Tviter je, zbog autorskih prava, blokirao komemorativni video-snimak koji je postavio tim predsjednika SAD Donalda Trampa, o Afroamerikancu Džordžu Flojdu, čije je nedavno policijsko ubistvo izazvalo talas nemira u SAD i proteste u svijetu.

Taj potez kompanije Tviter povećao je napetost u njenim odnosima s predsjednikom SAD koji je jedan od njenih najpopularnijih korisnika, s najviše pratilaca.

Kompanija je na video koji je postavio Trampov tim stavila oznaku "Ovaj video je onemogućen na zahtjev vlasnika autorskih prava", prenosi Beta.

Video s fotografijama ubijenog Džordža Flojda, i dalje je na Jutjub kanalu Trampa. Traje skoro četiri minuta i sadrži fotografije i video-zapise mirnih protesta i policajaca koji grle demonstrante, pomiješane s prizorima zapaljenih zgrada i vandalizma, uz nježnu klavirsku muziku i Trampov govor.

"Na osnovu naših pravila o autorskim pravima odgovaramo na validne žalbe zbog kršenja autorskih prava koje nam je poslao vlasnik autorskih prava ili ovlašćeni predstavnici", navedeno je u saopštenju Tvitera.

Prošlog mjeseca Tviter je upozorio korisnike na potrebu provjere činjenica u dva tvita s Trampovog naloga u kojima se glasanje poštom naziva prevarom i predviđaju problemi na predsejdničkim izborima u SAD u novembru.

Prošle godine je Tviter, takodje zbog autorskih prava, uklonio Trampovu poruku koja je sadržala muzički video-klip izmijenjen tako da napada bivšeg potpredsjednika SAD Džoa Bajdena.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.