Grupi pomoraca u karantinu na Vučju odobreni zahtjevi u skladu sa mjerama NKT-a
Foto: Ombudsman Crne Gore

U posjetu im bili Ombudsman i doktorka Miranović

Grupi pomoraca u karantinu na Vučju odobreni zahtjevi u skladu sa mjerama NKT-a

Grupi pomoraca smještenoj u karantinu na Vučju, odobreni su zahtjevi u skladu sa aktuelnim epidemiološkim mjerama i u kontekstu mogućih rješenja, nakon jučerašnje posjete i pojedinačnih razgovora koje su sa njima obavili Ombudsman Siniša Bjeković i doktorka Vesna Miranović, kao članica NKT-a, navodi se u saopštenju zaštitnika ljudskih prava.

"Sagledavajući rizik i u konsultaciji sa Institutom za javno zdravlje, istog dana riješeni su ključni zahtjevi nezadovoljnih pomoraca, a koji su se odnosili na rasterećenje smještajnih kapaciteta i ograničen boravak ispred objekta, budući da sobe nemaju terase", navodi se u saopštenju Bjekovića.

Ističe da su pomorci zadovoljni postupanjem Vojske Crne Gore, kao i uslugom i hranom u karantinu.

Zaštitnik je izrazio zadovoljstvo jer su tokom posjete, u veoma konstruktivnoj atmosferi, uspjeli da dođu do odgovarajućih rješenja i što su na konkretnom primjeru prepoznata zalaganja nadležnih institucija i brza reakcija NKT-a.

"Zahvaljujemo na razumijevanju pomorcima smještenim u karantinu, koji su shvatili značaj mjera i prihvatili predočenu argumentaciju", poručuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.