Doprinosi Crne Gore NATO-u osnažili regionalnu i globalnu bezbjednost
Metju Palmer

Palmer ocijenio

Doprinosi Crne Gore NATO-u osnažili regionalnu i globalnu bezbjednost

Doprinosi Crne Gore NATO-u osnažili su regionalnu i globalnu bezbjednost, saopštio je za Glas Amerike zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer povodom treće godišnjice pridruživanja Crne Gore Sjevernoatlantskoj alijansi.

"Sjedinjene Države i Crna Gora su odavno i prijatelji i partneri i 5. juna obilježavamo našu treću godišnjicu kao saveznici", poručio je Palmer u pisanoj izjavi.

Naglasio je da Sjedinjene Države pozdravljaju crnogorske vojnike koji služe rame uz rame sa američkim snagama u Avganistanu, Iraku i Evropi.

"Takođe prepoznajemo doprinose Crne Gore NATO operacijama kao i njeno obećanje da će ispuniti ciljeve iz Velsa za odbrambenu potrošnju do 2024. godine. Uz to, cijenimo spremnost Crne Gore da se suprostavi prijetnjama iz 21. vijeka i njeno partnerstvo u borbi protiv sajber i hibridnih prijetnji", saopštio je zvaničnik Stejt departmenta.

Palmer je zaključio da od "snažne i bliske saradnje" dvije zemlje koristi imaju Crna Gora, Sjedinjene Države i cjelokupni region Zapadnog Balkana.

Crna Gora je formalno je postala 29. članica NATO saveza 5. juna 2017 godine, predajom dokumenata ratifikacije na ceremoniji u Stejt departmentu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.