Crnogorska zastava se vijori iznad Skalina na jarbolu od 14 metara
Foto: Antena M

"Ovo mjesto je istorijsko srce Podgorice"

Crnogorska zastava se vijori iznad Skalina na jarbolu od 14 metara

Povodom 14 godina od zvaničnog proglašenja nezavisnosti Crne Gore, usvajanjem Deklaracije o nezavisnosti u Paramentu, u Podgorici je organizovana svečanost, na kojoj je na jarbol podignuta državna zastava uz intoniranje himne "Oj svijetla majska zoro".

Zastava Crne Gore podignuta je na jarbolu visokom 14 metara, koji je postavljen iznad ušća Ribnice u Moraču.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je istakao da uz 21. maj i 13. jul današnji datum je najvažniji u modernoj istoriji Crne Gore

"Na ovaj način iskazujemo poštovanje prema tom istorijskom trenutku i šaljemo poruku da bi ovakvim i sličnim pitanjima trebali posvetiti više pažnje", kazao je Vuković za TVCG.

On je naveo da lokacija za zastavu nije slučajno izabrana.

"Ovo je istorijsko srce Podgorice. Stara varoš je simbol multikuluralizma, svega onoga što je moderna Crna Gora", rekao je Vuković.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.