Mustafa: Sa partnerima nismo pregovarali o pitanju izbora predsjednika Kosova
Mustafa, foto: Agencije

Mustafa: Sa partnerima nismo pregovarali o pitanju izbora predsjednika Kosova

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je da sa partnerima sa kojima danas žele da formiraju vladu nijesu pregovarali o pitanju izbora predsjednika Kosova poslije isteka mandata Hašima Tačija.

"Razlog je taj što niko nema moć da obezbijedi glasove kojima bi se mogao da izabere predsjednik. Bilo je drugačije sa Samoopredjeljenjem jer smo imali skoro 50 odsto glasova u skupštini", rekao je Mustafa, prenosi televizija Kljan Kosova, prenosi Tanjug.

Kao DSK, kako je rekao, "nijesmo preuzeli nikakvu obavezu i to pitanje ostaje da se riješi kada dođe vrijeme".

Za to vrijeme, naglasio je on, potrebno je razgovarati sa svima.

"Nemamo nikakvu obavezu ni prema kome. Nijesmo razgovarali ni o predsjedniku Skupštine Kosova, jer je imamo. Što se tiče pitanja izbora predsjednika Kosova, svjesni smo da ćemo se sa tim suočiti u februaru (2021)", kazao je on, prenosi Kosovo onlajn.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.