Primjedbi na rad NKT-a nije bilo, nastavak saradnje da ne bi bilo selektivnog postupanja
Siniša Bjeković, Foto: Vlada Crne Gore

Donacije koje je Vlada dobila nisu potrošene

Primjedbi na rad NKT-a nije bilo, nastavak saradnje da ne bi bilo selektivnog postupanja

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore Siniša Bjeković, koji je na poziv prisustvovao sjednici, čestitao je Nacionalnom koordinacionom tijelu na dosadašnjem uspješnom radu koji je rezultirao niskim stopom infekcije i smrtnosti i visokim nivoom zaštite života i zdravlja naših građana i stranaca koji borave u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

U saopštenju Vlade Crne Gore navodi se da je ombudsman informisao NKT o svim svojim aktivnostima u vezi sa epidemijom koronavirusa, koje uključuju komunikaciju sa građanima, obilaske karantina i analizu donijetih mjera.

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda je saopštio da u tim smislu nema primjedbi na rad NKT-a i ukazao na potrebu posebne senzitivnosti u nastavku rada kako ne bi došlo do nejednakog postupanja prema licima.

Donacije

Na sastanku je saopšteno da je NKT usvojilo Deveti Izvještaj Operativnog štaba za upravljanje donacijama.

U Izvještaju se navodi da je na današnji dan u 9:00 stanje na računu za donacije iznosilo 6.261.244,89 eura i 75.971,72 američkih dolara.

"Žiro račun NKT otvoren je na inicijativu brojnih pojedinaca i kompanija iz zemlje i inostranstva koji su ukupno donirali 8.019.418,22 eura i 75.971,72 američkih dolara. U skladu sa procjenama Instituta za javno zdravlje, Kriznog medicinskog štaba kao i za pomoć ugroženom stanovništvu u prethodnom periodu odlivi su iznosili 1.758.173,33 eura", poručili su u saopštenju. 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.