U BiH mogu ući djeca i supružnici državljana BIH
Ilustracija

U BiH mogu ući djeca i supružnici državljana BIH

Savjet ministara BiH je odlučio da u BiH mogu ući djeca i supružnici državljana BIH.

Tako je ranija Odluka o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu izmijenjena radi ostvarivanja načela jedinstva porodice i zaštite interesa djece.

Time se odobrava ulazak u BiH maloljetnih stranaca koji su u pratnji roditelja ili staratelja državljana Bosne i Hercegovine.

Savjet ministara BiH je odobrio i ulazak u BiH stranaca koji su supružnici državljana BIH.

Ranije je, 20. maja, donijeta odluka da državljani BiH koji ulaze u zemlju neće morati u 14-dnevnu izolaciju.

Tada je na snazi ostala zabrana za ulazak stranih državljana, ali je od 1. juna državljanima Srbije, Hrvatske i Crne Gore dozvoljen ulazak u BIH.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.