Radončić ponudio ostavku, razlozi migrantska kriza, afera
Fahrudin Radončić

Radončić ponudio ostavku, razlozi migrantska kriza, afera "Respiratori"...

Fahrudin Radončić, minsitar bezbjednosti BiH trebao bi danas ponuditi ostavku na sjednici Vijeća ministara BiH koja je zakazana za 15 sati, nezvanično je potvrđeno "Nezavisnim" u Vijeću ministara BiH.

Radončić je za portal "Klix" izjavio da su tri razloga zbog kojih se odlučio na takvu odluku, te da je čekao kraj pandemije i imenovanje svog zamjenika.

Prvi razlog je različito shvatanje migrantske krize, zatim lična procjena da su odnosi SDA, SNSD-a i HDZ-a takvi da zadugo neće napraviti dobar ambijent za rad u Vijeću ministara BiH, a treći afera "Respiratori", odnosno ono što se događalo posljednjih dana.

"Ja sam podržao tužitelje, policiju i nezavisno pravosuđe da sankcionišu aferu i brutalnu pljačku, a SDA je to protumačila kao udar na Bošnjake i bošnjački politički faktor. Očigledno da različito doživljavamo stvari koje se tiču sistemske korupcije. Ne prejudiciram ko je kriv, ja sam za nezavisno pravosuđe, ali ne možemo dijeliti političke stavove na način da se pravi haranga na Tužilaštvo BiH, da se proglašava antibošnjačkom aktivnošću, a znamo da su svi tužitelji u ovom predmetu Bošnjaci", rekao je Radončić za "Klix".

Radončić ističe da nema nikakvih ličnih animoziteta između njega i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, već da se radi o strateškim razlikama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.