Milošević

Milošević poručio

"Kada bi CG imala poteze usmjerene protiv Srbije ja više ne bih bio ambasador"

Prebrojavanje krvnih zrnaca nije inicirala vlast u Crnoj Gori, rekao je ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević.

Na pitanje da li je istina da je srpskom teniseru zabranjeno da uđe u Crnu Goru odgovara:

"Nisam na tu temu razgovarao, imao sa kratak razgovor sa stricem Novaka Đokovića, nije bila ta tema nego u kontekstu priprema turnira. Nemam nikakvih informacija da se neće dozvoliti Novaku Đokoviću da dođe u Crnu Goru".

"Crna Gora je građanska država, a popis stanovništva govori u prilog tome da se prebrojavamo nacionalno. Na popisu 1991. bilo je 9 posto Srba u Crnoj Gori, a do 2003. porastao je za 23 posto. Izvodim zaključak - promijenilo se mišljenje i povećao se broj zbog tadašnje politike onih koji se izjašnjavaju kao Srbi", navodi Milošević, prenosi B92

Na pitanje da li je to znači da se sa prebrojavanjem krvnih zrnaca - ko je Srbin, a ko Crnogorac, počelo u Crnoj Gori on odgovara potvrdno, ali objašnjava da to nije inicirala vlast Crne Gore.

"Preborajavanje Srba nije inicirao niko iz vlasti Crne Gore. Nemamo nijedan razlog da se nekome zabrani da se izjasni kako se osjeća."

Dodaje i da se on uvijek izjašnjavao kao Crnogorac.

"Mislim da će se prvo nastaviti pregovori između Mitropolije i Vlade Crne Gore", ali dodaje i da je mogući problem nepovjerenje koje postoji od strane Mitropolije u institucije Crne Gore.

Cilj je da dođe do pomirenja, smatra Milošević, i navodi da država nema namjeru da ništa otima.

Kako dalje navodi, kada bi Crna Gora imala poteze usmjerene protiv Srbije on više ne bi bio ambasador.

"Kome je veći interes da budu tvorene granice sa Srbijom nego građanima Crne Gore", navodi on.

Dodaje i da smatra da će se u narednih 10 dana sve riješiti.

"Mi smo bratski narod, niko neće imati problem da dođe", kaže on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.