Tarzan Milošević

Milošević poručio

"Još nema konačne odluke o otvaranju granica"

Ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević poručio je da nije donijeta "nikakva konačna odluka o otvaranju granica", kao i da vjeruje u "uspostavljanje normalne komunikacije" između Beograda i Podgorice.

Njegova izjava uslijedila je nakon što su predstavnici vlasti u Srbiji uputili oštre reakcije povodom najave Vlade Crne Gore da u prvim danima juna otvora granice sa nizom zemalja koje ispunjavaju određene epidemiološke kriterijume, među kojima za sada nije Srbija.

U pisanoj izjavi koju je dostavio Radiju Slobodna Evropa Milošević je naveo da je "radi jasnog i preciznog informisanja građana Srbije važno naglasiti da Vlada Crne Gore još uvijek nije donijela nikakvu novu odluku sto se tiče otvaranja granica".

"Nacionalno kordinaciono tijelo treba da donese odluku koja će se primjenjivati od 1. juna, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje. Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković je na osnovu stava Instituta saopštio da se očekuje otvaranje granica sa zemljama koje u ovom trenutku ispunjavaju odgovarajuće epidemiološke kriterijume i jasno naglasio da će se naredba odnositi i na druge zemlje koje do njenog stupanja na snagu budu ispunile te uslove" - navodi se u pisanoj izjavi Miloševića, prenosi Pobjeda.

Milošević podsjeća i da je crnogorski premijer "istakao da globalna kretanja ukazuju i na proširenje kruga država prema kojima bi Crna Gora mogla otvoriti granicu".

"Čvrsto vjerujem da će se vrlo brzo uspostaviti kvalitetna komunikacija između Crne Gore i Srbije, u pogledu slobodnog kretanja ljudi, poštujući sve ono sto su do sada na kvalitetan način preduzele i uradile obje države radi zaštite zdravlja svojih građana"- napisao je Milošević u izjavi dostavljenoj RSE.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.