Brisel: U NATO od danas i zastava Sjeverne Makedonije
Ilustracija

Brisel: U NATO od danas i zastava Sjeverne Makedonije

U Sjedištu NATO u Briselu danas popodne svečano će biti podignuta zastava Sjeverne Makedonije, najavila je vlada u Skoplju.

Svečanosti podizanja zastave 30. članice pristvovaće generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, predsjedavajući Vojnog komiteta Alijanse, maršal Stjuart Pič i vršilac dužnosi šefa Stalne misije Sjeverne Makedonije pri NATO Zoran Todorov.

Zastava Sjeverne Makedonije će istovremeno biti podignuta i u Savezničkoj komandi za operacije u Monsu u Belgiji i u Savezničkoj komandi u Norfolku u Virdžiniji, SAD.

Sjeverna Makedonija je u petak 27. marta postala punopravna članica NATO. Postupak priključenja NATO počela je u drugoj polovini 2018, pošto je 12. jula te godine na samitu Alijanse u Briselu dobila poziv da postane članica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.